De Bijen Gedachten

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, je zit of loopt ergens rustig in de natuur, je bent in de tuin bezig of je bent iets anders aan het doen buiten. Je bent lekker bezig en alles gaat voorspoedig. Dan in 1 keer hoor je een gezoem in je oor. Je kijkt op en ziet iets kleins en zwarts voorbij je gezichtsveld schieten. Was het een vlinder? Was het een grote vlieg? Nee het is een bij. Je hebt per ongeluk de bij verstoord in wat zij aan het doen was en de bij is nu in een defensie modus. De bij probeer zichzelf in alle macht te beschermen en duikt op je af.

De Dag dat er Geen Bijen Meer Zijn

“Hoe zal de wereld er uitzien als er geen bijen meer waren?”. Terwijl ik deze vraag stelde, liep ik naar de koelkast om een koud biertje voor Koen en mij te pakken. Ja, wat wisten we eigenlijk zelf van bijen?

Vroeger op de basisschool hadden we juf Joke die ons wat kon vertellen over de bijen en de natuur. Ze had zelfs een bijenvolk bij haar thuis staan. Maar op dat moment kwamen we niet verder dan: ze vliegen van bloem naar bloem, ze maken honing en ze leven in een kast. Ik liep terug naar tafel, opende de biertjes en gaf er één aan Koen. We proostten en bleven toen even stil.